Skip to content

Stevige concurrent voor de Parijs-Dakar Rally

De Morocco Desert Challenge (MDC)

Gert Duson organiseert sinds 2008 jaarlijks de Morocco Desert Challenge (MDC), een unieke crosscountry rally-raid dwars doorheen de woestijn. Zaakvoerder en race director Gert zet al meer dan tien jaar met veel passie zijn schouders onder dit avontuurlijke en sportieve project en pakt keer op keer uit met een spannende rally die de vorige editie overtroeft.  

Grootse projecten starten met een ambitieuze droom. Als kind keek initiatiefnemer Gert steevast naar Parijs-Dakar op televisie. Op zijn 21ste  besloot hij met een Renault R4’tje van 125 euro naar Dakar te trekken. Na een carrièreswitch rond zijn dertigste, reed Gert samen met een vriend met een legendarische Citroën 2CV van Brussel naar Kaap de Goede Hoop. Het werd een epische rit van zes maanden dwars door woestijnen en jungle die resulteerde in het boek ‘Een vreemde eend in Afrika’. 

Onder het motto van Hergé ‘by believing in his dreams, a man turns them into reality’ organiseerde Gert zijn eerste rally. Hij startte in 2008 in de Libische woestijn met slechts 30 deelnemers. Als gevolg van de val van het Khaddafi-regime in 2011 week hij uit naar het nieuwe gastland Marokko. Vandaag, elf jaar later, is zijn Morocco Desert Challenge met meer dan 1100 deelnemers en 555 trucks, auto’s, motoren en helikopters, dé grote concurrent van de bekende Dakar-rally en werkt Gert onder de beschermende vleugels van Mohammed VI, koning van Marokko.  

 “In elf jaar tijd groeiden we uit tot een organisatie van 200 medewerkers, een mix van vrijwilligers tot consultants die meestal thuiswerken. Natuurlijk moet je af en toe ideeën uitwisselen en plannen op elkaar afstemmen. In de drukste maanden, vlak voor de rally, werken we vaak vanaf 5 u ’s morgens of tot 22 u ’s avonds… Officenter biedt de flexibiliteit die ik nodig heb.” 

BEDRIJFSINFO

http://www.morocco-desert-challenge.com